Župan Milinović u Brinju: “Brojne investicije stižu u našu županiju”

0
Foto: Tv Loki/R.L.

Među nekoliko govornika na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brinje bio je i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović. U svome govoru je istaknuo kako je ponosan na sve ono što Ličko-senjska županija ima bolje u odnosu na prosjek RH, prvenstveno na dobit trgovačkih društava koji je nakon oporezivanja veći nego u RH, broj noćenja u odnosu na prosjek RH, ali i na odnos uvoza i izvoza, koji je u korist izvoza.

-Uistinu mi je drago što sam po prvi put u svojstvu župana na svečanoj sjednici Općine Brinje. Čestitam načelniku Fumiću i svima koji su sudjelovali u realizaciji brojnih projekata. Veselim se nastavku suradnje Općine Brinje i Ličko-senjske županije. Ličko-senjska županija se uključuje u rješavanje svih problema koji su na teretu Općini Brinje. U vezi zahtjeva za proglašenje elementarne nepogode zbog suše očekujem skori sastanak i zahtjev iz Općine Brinje. Ličko-senjska županija je često okarakterizirana kao uteg u gospodarskom smislu RH. Sjetimo se unazad 20-ak godina kada smo slavljeni kao jedna od županija i kutaka RH koja je najzaslužnija za ostvarenje stoljetnog sna našeg naroda o svojoj državi. Tu je i general Markač koji to svakako može potvrditi, kazao je župan Milinović.

Oglas

Milinović je istaknuo nekoliko ostvarenih projekata koji su dokaz da Ličko-senjska županija grabi velikim koracima naprijed, te najavio brojne investicije u županiju.

– Prije četiri godine u ovoj županiji je bilo 4200 nezaposlenih, danas ih je 2800. U posljednjih mjesec danas smo “dovukli” brojne investicije. Prije nekoliko dana smo potpisali 2 milijuna kuna na području Senja, idući tjedan ćemo to napraviti u Općini Karlobag, a načelnik vaše općine je sa mnom kao saborskim zastupnikom surađivao oko dječjeg vrtića i energetske zaštite. U zadnjih mjesec dana smo u Gospić “dovukli” 20 milijuna kuna za razvoj Centra izvrsnosti, a prije nekoliko mjeseci 50 milijuna kuna za aglomeraciju i odvodnju na Plitvičkim jezerima, kazao je Milinović i pozvao sve općine i gradove na suradnju za dobrobit cijele Ličko-senjske županije.

L.O.