Župan Milinović u Brinju potpisao Ugovor za uređenje i zamjenu stolarije u Domu zdravlja

U prostorijama Općine Brinje župan ličko-senjski dr. Darko Milinović potpisao je Ugovor sa izvođačem radova za uređenje i zamjenu stolarije u Domu zdravlja u Općini Brinje. Riječ je o projektu vrijednom oko 650 tisuća kuna, od kojih 500 tisuća dolazi od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a preostalih 150 tisuća zajednički sufinanciranju Ličko-senjska županija  i Općina Brinje.

Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić istaknuo je nastavak korektne i  uspješne suradnje s Ličko-senjskom županijom, uz uvjerenje da će tako i ostati. Također je izrazio  zadovoljstvo zbog realizacije još jednog važnog projekta.

Nastavak ispod oglasa

-Stolarija je na zgradi Doma zdravlja  i Općine Brinje dosta  je dotrajala, a njezinom izmjenom uštedit će se znatna sredstva u grijanju. Također slijedi i obnova krova, zaključio je načelnik Fumić.

Govoreći o brojnim projektima ove općine, kao i  ostalih jedinica lokalne samouprave na ovome području župan dr. Darko Milinović je ponovio podatak vezan uz povlačenje sredstava iz EU.

-Naša Županija je kao institucija najbolja u povlačenju sredstava iz fondova EU-a. To znači da smo povukli oko 266 milijuna kuna, ili 23 %. Ovaj projekt u Brinju pokrenut je zahvaljujući Općini Brinje, Županiji i našoj razvojnoj agenciji LIRA. Današnji projekt  vrijedan je oko 650 tisuća kuna. Županija  i Općina Brinje zajednički sudjeluju sa 150 tisuća kuna, a 500 tisuća kuna su sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja. Rok za realizaciju projekta je 15. studenoga. Na prvi natječaj za izvođača radova nitko se nije javio, a sada je javila domaća firma „Givi“. Nedavno sam otvorio radove na novom krilu Opće bolnice Gospić vrijedan 21 milijun kuna, ali nisam zadovoljan s činjenicom da u ovoj županiji građevinski sektor nije organiziran u holdinge da bi bili konkurentniji. Naša Županija je konsolidirala fiskalno poslovanje, što je svakako najvažnija podloga za nove investicije na području  cijele Ličko-senjske županije, istaknuo je župan dr. Milinović.

L.O.