Župan Milinović u Brinju: Županija iz svojih sredstava financira uređenje ograde osnovne škole i sufinancira adaptaciju Doma zdravlja

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović danas je boravio u općini Brinje. U prvom djelu posjeta župan je obišao Osnovnu školu Luke Perkovića gdje ga je dočekala ravnateljica Ivana Rajković sa članovima Školskog odbora. Prilikom zadnjeg posjeta ovoj školi, prije desetak dana, župan je obećao da će ukoliko bude donešen proračun županija financirati uređenje ograde osnovne škole. Danas je to obećanje i realizirano i župan je ravnateljici uručio ček na iznos od 200 tisuća kuna. Ravnateljica Rajković županu se zahvalila na ovoj vrijednoj potpori kao i na svemu onome što je županija za ovu školu napravila u proteklom razdoblju.

Nakon škole, župan Milinović je posjetio Općinu Brinje gdje ga je dočekao načelnik Zlatko Fumić sa suradnicima. Župan i načelnik su potpisali Sporazum o suradnji na Projektu Adaptacija objekta primarne zdravstvene zaštite u općini Brinje. Projekt je to koji obuhvaća uređenje postojećeg Doma zdravlja, a koji će doprinijeti poboljšanju dostupnosti lokalne javne infrastrukture. Projekt je vrijedan 500 tisuća kuna, domaća komponenta iznosi 250 tisuća, od čega će Županija sufinancirati 65%, dok će ostalih 35% sufinancirati Općina Brinje.

L.O.