Župan Milinović uručio sanitetsko vozilo Domu zdravlja Otočac

U Domu zdravlja Otočac danas je upriličena dodjela sanitetskog vozila ukupne vrijednosti 374.375 kuna koji je financiran iz decentraliziranih sredstava. Primopredaji su nazočili župan Ličko-senjske županije mr. Darko Milinović, dr.med. i ravnatelj Doma zdravlja Otočac dr.sc. Branislav Šutić, prof.

Prilikom primopredaje, ravnatelj DZ Otočac zahvalio je svim djelatnicima DZ Otočac te istaknuo je kolika je važnost nabavke novih sanitetskih vozila.

Nastavak ispod oglasa

”Nabava ovog sanitetskog vozila važna je prije svega zbog sigurnosti pacijenata i općenito povećanja zdravstvenog standarda naših pacijenata; kontinuirano se trudimo obnavljati vozni park pa je danas upriličena primopredaja ovog novog vozila, u rujnu ćemo nabaviti još jedno a početkom slijedeće godine i treće sanitetsko vozilo čime u financijskom smislu smanjujemo rashode” – istaknuo je Šutić.

Župan Milinović također je istaknuo važnost nabavke sanitetskog vozila.

“Dom zdravlja Otočac posjeduje pet sanitetskih vozila u voznom stanju stara između deset i četrnaest godina te samo jedno iz 2015. godine. Uzimajući u obzir da ista mjesečno u prosjeku prelaze i više od 10.000 kilometara, svako navedeno vozilo ima oko 500.000 kilometara što uzrokuje učestale kvarove i veliki trošak održavanja voznog parka. Budući je sigurnost pacijenata na prvom mjestu, pomlađivanje voznog parka značajno doprinosti sigurnosti istih ali kvaliteti zdravstvene zaštite”- zaključio je Milinović.

Župan je naglasio da i ovim primjerom pokazuje da ravnomjerno ulaže u sve krajeve Ličko-senjske županije i najavio još jednu veliku investiciju – projekt za Dom zdravlja Otočac i to iz bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna -digitalni rengen.

Indirektno/Foto:N.Mraović