Župan Milinović: Velika zahvala svim vatrogascima

Tijekom obraćanja novinarima na konferenciji vezanoj uz stipendiranje studenata župan dr. Darko Milinović upitan je o požarnoj situaciji na području Ličko-senjske županije.

-Najprije se ponovno moram zahvaliti svim vatrogascima, a posebno našim dečkima iz Ličko-senjske županije koji su pomogli u gašenju požara u Dalmaciji. U stalnim sam kontaktima sa vatrogasnim zapovjednikom Vatrogasne zajednice ličko-senjske g. Hrvojem Osotvićem koji je danonoćno na terenu sa brojnim ekipama u našoj  županiji. Već nekoliko dana aktivna su požarišta na sjevernom i srednjem Velebitu. U jednom trenutku su u tim požarima jučer bile ugrožene i kuće, ali je ta opasnost uklonjena zahvaljujući naporima vatrogasaca. Dio požarišta proširio se i na morsku stranu. Svi vatrogasci su na terenu ili u stanju pune priprave za djelovanje. Požar je buknuo i na području Tulovih greda na južnom Velebitu gdje gašenje otežavaju minsko-sumnjiva područja. Požar je jučer buknuo i na Udbini, ali su ga vrijedni vatrogasci ubrzo ugasili. Trenutno su najveća tri požarišta na Velebitu za čije gašenje zbog nepristupačnog terena očekujemo pomoć kanadera, informirao je novinare župan  dr. Darko Milinović.

Nastavak ispod oglasa

Iako gotovo na rubu snaga ličko-senjski vatrogasci neprestano se izmjenjuju na požarištima. Vatrena stihija stavljena je pod kontrolu, a djelovanje zračne potpore i kanadera trebala bi konačno ugasiti vatru. Dok ne padnu prve kiše ili se netko po ovoj suši ponovno ne aktivira uz pomoć upaljača ili šibica.

M.S.