Župan Milinović za HRT: Izuzetna mi je čast ugostiti predsjednicu RH u Lici

Uoči dolaska predsjednice Republike Hrvatske u Ličko-senjsku županiju, župan Darko Milinović izjavio je za HRT-ovu “Temu dana” da od posjeta predsjednice puno očekuje te da mu je izuzetna čast pozdraviti ju u Lici.

Milinović je rekao i da problem ove županije nije izdvojen iz zemlje. No napomenuo je da su osigurani projekti od 110 mil. kuna – navevši razvojni centar Ličko-senjske županije, vodovodnu instalaciju na Plitvičkim jezerima, izgradnju luka te uređenje bolnice. Pohvalio se da su sredstvima EU-a osigurani projekti od oko 700 mil. kuna za 70 projekata s gotovom građevinskom dozvolom, za cestovnu infrastrukturu, za vrtiće i za starije. U županiji raste i zaposlenost, dodao je.

Nastavak ispod oglasa

“Imamo oko 5000 OPG-ova. Problem je plasiranje proizvoda ili uvjeti pod kojima se dobivaju poljoprivredna zemljišta ili poticaji”, kazao je Milinović i napomenuo da je zato ministru poljoprivrede uputio poziv da uredi taj sustav. “Kružna ekonomija trebala bi funkcionirati, kako bi prihodi ostali na području županije. Mi od prihoda NP-a Plitvička jezera nemamo sada gotovo nikakve koristi”, kazao je.

Najavio je i zakon o prostorima za OPG-ove, poljoprivrednike i stočare. “Mi smo započeli daljnje brendiranje ličkih proizvoda – janjetine, krumpira, sira škripavca i meda. Zalagat ću se za to da naši OPG-ovci imaju druge, specifične uvjete za dobivanje poticaja. Otvorit ćemo razvojni inkubator”, rekao je Milinović.

L.O.