Naslovnica Gospić Župan Milinović: “Od danas je ukupno 12 izliječenih od COVID-19 u našoj...

Župan Milinović: “Od danas je ukupno 12 izliječenih od COVID-19 u našoj županiji! Hvala svima koji su pomogli u ovoj situaciji”

1

Redovna konferencija županijskog Stožera civilne zaštite održana danas u Gospiću obilovala je optimističnim informacija po pitanja stanja oko COVID-19. U uvodnom dijelu pressice načelnik Stožera Vice Nekić se zahvalio svima koji su svojim sudjelovanjem pomogli suzbijanju epidemije na ovome području.

-Želim se zahvaliti vlasnicima hostela „Val“ u Karlobagu, HEP-u upravi za raspolaganje imovinom koji su u proteklih 50 dana taj objekt stavili na raspolaganje za potrebe našeg Stožera. U proteklom tjednu sastali smo se sa biskupom mons. Zdenkom Križićem te smo Biskupiji donirali zaštitnu opremu u skladu s našim mogućnostima. Naš Stožer je striktno provodio sve mjere nacionalnog Stožera pa je epidemiološka slika u ovoj županiji i dalje dobra, rekao je predsjednik Stožera Nekić i pozvao sve građane da tijekom provedbe treće faze postupe po novoj krilatici #ostanimo odgovorni“. Tijekom izlaganja župan Darko Milinović iznio je brojke koje potvrđuju ispravnost postupaka i odluka ovoga Stožera.

-Do sada smo imali 855 nadzora, 175 ih je aktivno. Ukupno je testirano 351, sa 22 oboljela. Od danas se broj izliječenih sa tri povećao na 12. Čestitam svima koji su na svoj način svojim radom i uzornim ponašanjem dali doprinos u suzbijanju ove epidemije. Ukoliko se i dalje budemo pridržavali novog slogana #ostanite odgovorni“ ova županija ima sve preduvjete da narednog tjedna postane „korona-free“. Hvala svim našim građanima koji su do najsitnijih detalja pratili i provodili upute lokalnih, županijskog i nacionalnog Stožera. Kako me je izvijestio načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić unatrag mjesec dana imali smo svega četiri kršenja odredbi o samoizolaciji. Sve rečeno pomoglo nam je zadržavanju ovako povoljne situacije. Mi ćemo i dalje medijima svakoga dana dostavljati podatke o situaciji i nadam se novoj konferenciji s još boljim vijestima, naglasio je župan Darko Milinović i zahvalio se svima koji su svojim djelovanjem pomogli u ovako dobrim rezultatima. Kako je rekao „svim službama za žurna djelovanja i svim građanima ove županije“!

M.S.

1 komentar

  1. Best regards for Mayor Dadek and mayor Karlek.
    Gledao sam prijevod na engleski za župan i gradonačelnik, i oba prijevoda su sa “mayor”, s time da je župan sa velikim slovom, a gradonačelnik mi je prikazao sa malim slovom. Nema veze. Oba su “majori”. I oba ih pozdravljam. I oba “delaju” skupa sa svojim pristašama, na dobrobit sviju. I neka samo delaju. Pozdrav i svima ostalima koji “bistre” politiku u Lici. Možda ipak da svi razmisle o onom mom davnom prijedlogu da se čitava Lika proglasi za nacionalni park. Skupa sa svim stanovništvom, svim političarima i majorima. “THE GREAT NATIONAL PARK LIKA”.

Comments are closed.