U zgradi Ličko-senjske županije održana je danas redovna konferencija za medije županijskog Stožera civilne zaštite. Govoreći o aktivnostima Stožera župan Darko Milinović zahvalio se svim članovima Stožera, medijima i svim građanima koji su, svako na svoj način, pomogli da se savlada epidemija COVID-19 na ovim prostorima.

-Na današnjem sastanku smo zaključili da smo svi mi zajedno odradili jedan dobar posao. Da smo mogli bolje, sigurno je da jesmo, ali smo stekli dragocijena iskustva u slučaju da se ova epidemija vrati na jesen. S radom smo započeli 27. veljače, održano je 20 sjednica Stožera, doneseno je 127 odluka, preporuka i naputaka. Ličko-senjska županija danas je 48. dan bez novooboljelih, već danima nemamo niti osoba koje su u samoizolaciji. Imali smo 22 zaražene osobe, od kojih je 21 izliječena, dok je jedna osoba nažalost umrla. Pod zaštitnim nadzorom smo imali 869 osoba, a testirano je 481 osoba.

Moram reći da smo imali i kriznih situacija u ovome periodu. Sjetimo se uvođennja karantene u Udbini, ali smo zajednički s lokalnim Stožerom uspješno riješili tu situaciju.  Drugi krizni moment bio je širenje panike zbog samoizolacije mladog vatrogasca smještenog ovdje u Gospiću i pri čemu su se širile glasine  kako mi dovodimo u Gospić zaraženu osobu. Zahvaljujem se svim medijima koji su pomogli ispravnim reagiranjem i pozitivno utjecali na javno mnijenje.

Policija je imala 4656 nadzora samoizolacije, pri čemu su utvrđena 44 prekršaja. Sa zadovoljstvom moram reći da je ovaj Stožer dobro obavio svoje zadaće, sublimirao je župan Darko Milinović.

Zbog povoljne epidemiološke  situacije mediji će izvješća dobivati svakoga ponedjeljka. Osim župana Milinovića na današnjoj konferenciji bili su epidemiolog dr. Ivan Stanić, pomoćnik načelnika Policijske uprave Stjepan Sabljić i predsjednik Stožera Vice Nekić.

M.S./N.M.