U tijeku je tradicionalni „Dječji tjedan“u kojemu na mnoštvo načina skrećemo pozornost na prava djece, potičući pri tome mnoge aktivnosti kako bi se djeci pomoglo. Tako je povodom obilježavanja Dječjeg tjedna župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović sa suradnicima danas primio  predstavnice Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Željku Šikić i Klaru Prpić, Sanju Puškarić Delač predsjednicu Društva naša djeca  Grada Gospića  te direktoricu Opće bolnice Gospić dr. Sandru Čubelić, ustanove u kojoj se nalazi Dječji odjel – Prijatelj djece.

Župan Milinović izrazio je zadovoljstvo ovim susretom povodom Dječjeg tjedna i svih aktivnosti koje se u tom smislu provode.

-Sada svi nosimo zaštitne maske i najlakše je sve zaključati. Moramo uz virus naći mjeru, ali nikako ne kočiti ovakve korisne aktivnosti. U ovo korona-vrijeme naša skrb o djeci uvijek mora biti na prvom mjestu. Ne moram naglašavati našu dobru suradnju i činjenicu kako ću vam uvijek biti suport. Ove udruge djeluju dosta dugo i sreća je što imamo ljude koji u svakom smislu pomažu djecu. Mi imamo i program Javnih potreba pa smo i ove godine za Pčelice osigurali više od 8 000 kuna. Ovo je prigoda zahvaliti se svima vama jer svako od vas pomaže djecu na svoj način. Budući da je ovo  Dječji tjedan Ličko-senjska županija je ovim udrugama priredila donaciju od po 2000 kuna, dok smo za djecu, male pacijente naše bolnice, pripremili LCD televizor. Vrijeme je korone pa smo i mi u ovoj županiji skratili trajanje svih sastanaka, ali za djecu uvijek moramo naći vremena, zaključio je župan Milinović.

Predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ Željka Šikić zahvalila se na prijemu i stalnoj potpori.

-Uvijek naglašavam da je naša najveća snaga razumijevanje institucija i građana. Ovo je prigoda da zamolimo institucije za zapošljavanje i angažman većeg broja stručnjaka za rad s djecom. Pri tome su nam dragocjeni logopedi. Također vas sve molimo za pomoć u zapošljavanju djece koja su  već postala punoljetna. Da im se omogući rad, da budu korisna sebi i društvu u cjelini. Takvi su ljudi dobri i topli, a njihovo prihvaćanje svakako ima jednu dodatnu dimenziju, istaknula je predsjednica Pčelica Željka Šikić.

U ime Opće bolnice Gospić i DND Gospić na donacijama i prijemu zahvalile su se dr. Sandra Čubelić i Sanja Puškarić Delač.

M.S.