Počast povodom 30. obljetnice ustroja 133. brigade HV iz Otočca odale su danas obitelji poginulih hrvatskih branitelja, brojni dragovoljci, dočasnici i časnici, ali i brojni uzvanici. Na herojskom pregalaštvu i požrtvovanju 133. brigade zahvalnost je izrekao i župan ličko-senjski Ernest Petry.

-Ponosan sam i počašćen što sam bio dio ovog obilježavanja, u nazočnosti obitelji poginulih hrvatskih branitelja, ratnih zapovjednika i dragovoljaca Domovinskog rata iz grada Otočca, vojnih i policijskih izaslanstava, gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca, te generala Željka Živanovića koji je bio pripadnik ponosne 204. vukovarske brigade i koji je uz pokojnog Blagu Zadru drugi vukovarski general.
Osobita je čast prisustvovati obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 133. brigade ZNG-a, kojim prigodom su u Šumečici odane počasti poginulim pripadnicima brigade. Ova postrojba je u najtežim trenucima Domovinskog rata pokazala hrabrost i smjelost i ostala lučonoša koja je mlađim generacijama pokazala s koliko s ljubavi brani svoj grad i Domovina, rekao je između ostaloga u Otočcu župan Ernest Petry.

L. O.