Župan Petry: “Nastavljamo sa započetim projektima, kreću mnogi novi“!

Prije godine dana župan Ernest Petry (HDZ) preuzeo je Ličko-senjsku županiju Ličko-senjske županije. Bilo je to u vrijeme političke stagnacije izazvane animozitetima dotadašnje lokalne političke garniture prema Vladi RH. U drugom krugu lokalnih izbora lani je pobijedio Petry, stavljajući, odnosno vraćajući HDZ u centar političkih zbivanja.

Budući da je sinergija lokalnih potreba i aktivnosti kao i mnoštva projekata Vlade RH u mnogome promijenila stanje na terenu zamolili smo župana Petryja da nam nakon prve godine svojega mandata izdvoji najvažnije projekte koji se realiziraju na ovim prostorima..

Nastavak ispod oglasa

-Suradnja s Vladom RH, premijerom Andrejem Plenkovićem, resornim ministarstvima i ministrima je na zavidnoj razini i jasno je da bez njihove svesrdne podrške, pomoći i ciljanih ulaganja, Ličko-senjska županija bi bila u velikim problemima. Stoga, ističem niz izvrsnih, razvojnih i strateških projekata:
izgradnja plitvičke zaobilaznice, izgradnja gospićke zapadne i istočne zaobilaznice, izgradnja vodovoda za naselja južno od Karlobaga, ulaganja u cestovne infrastrukture i izgradnja nogostupa u Brinju, Lovincu i Vrhovinama, ulaganja u luke Senj, Karlobag, Žigljen, Metajnu, u Komunalnu luku Novalja, Ribarsku luku u Novalji, izgradnja nove rampe u luci Stinica, izgradnja aglomeracije za područje Plitvičkih Jezera, izgradnja hidroenergetskog sustava Kosinj/Senj 2, izgradnja mnogobrojnih elektroenergetskih postrojenja, energetska obnova te rekonstrukcija zgrade Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić, energetska obnova i rekonstrukcija te dogradnja zgrade Osnovne škole u Otočcu, Senju i Perušiću.

U pripremi je projekt za izgradnju Centra za brdsko planinsku poljoprivredu i stočarstvo, poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja u Otočcu, Senju, Korenici, Gospiću i ambulante u Donjem Lapcu, opremanje Centra izvrsnosti za nadarenu djecu, izgradnja zgrade za potrebe Središnje pismohrane zemljišnih knjiga Republike Hrvatske u Gospiću, kaznionice u Gospiću te mnogobrojne druge investicije u svim gradovima i općinama na području županije. Također, izgradit će se Memorijalni centar Domovinskog rata u Gospiću i Veteranska ustanova za skrb o braniteljima iz Domovinskog rata u Otočcu, izgradit će se dječje igralište u Donjem Lapcu, izgradit će se Dom za stare i nemoćne u Senju, Vatrogasni dom i vodoopskrbna mreža na području Lovinca, Vatrogasni dom te rekonstrukcija vodoopskrbne mreže, sanacija cesta i nogostupa na području Udbine, a napokon će početi i obnova stambenih zgrada u Ličkom Osiku, Udbini, Korenici i Donjem Lapcu, nabrojao je župan Petry, dodavši kako se mnogi projekti i ulaganja odnose na priobalje, u smislu vodovodne mreže, izgradnje luke i pristaništa.

L. O./M.S.