Župan Petry posjetio obitelj Šop koja je nedavno dobila sedmo dijete

Mama Mirela Šop dočekala je danas na vratima stana u središtu Gospića  čestitare iz Ličko-senjske županije. S najmlađim Lukom u naručju, sedmim djetetom  rođenim prije nepuna četiri mjeseca. Valjda je u ovakvim obiteljima pravilo da nema galame, svađe i plača.

Župan ličko-senjski Ernest Petry sa suradnicima posjetio je danas obitelj Šop. Otac djece je pripadnik HV-a i trenutno se nalazi na Kosovu kao pripadnik međunarodnih snaga u mirovnoj misiji. Mama Mirela je na porodiljnom. Župan je u stan unio veliki paket prepun slatkiša, a mami predao poklon bon od 5 000 kuna.

Nastavak ispod oglasa

-Kad vidim sve ovo pomalo vam zavidim na ovoj obiteljskoj harmoniji i djeci, najvećem bogatstvu koje svaki čovjek može poželjeti. Vjerujem da je ovaj paket slatkiša došao u prave ruke, a poklon-bon je skromni dar u ime Ličko-senjske županije,  izjavio je pri tome župan Petry. Uzevši u naručje najmlađeg Luku župan je guštao jer mu se klinac osmjehivao, bez plača i negodovanja.

Najstariji sin Dario ima skoro 19 godina. Danijela je u 16.-oj godini. Onda se 2007. godine rodio Mihael, pa Mihaela 2010. godine. Petra je sada u 7. razredu osnovne škole, David je rođen 2019., a najmlađi Luka rodio se ljetos. Mama Mirela iznimno je ponosna na djecu i obitelj.

-Dobri su mi i poslušni, kao u onoj narodnoj poslovici „gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna“. Gledam naše rođake i prijatelje. Svi često pričaju o demografskoj obnovi, da  treba imati što više djece. A skoro svi oni imaju jedno ili najviše dvoje djece. Mi smo sretni i ni u čemu ne oskudijevamo. Borimo se i podižemo djecu, da odrastu kao pošteni ljudi. Zdravi su i to nam je najveće bogatstvo, govori mama Mirela i ispraća nas s malim Lukom.

L.O.