Župan Petry potpisao Ugovore s predstavnicima osnovnih i srednjih škola

Organizirano potpisivanje Ugovora za Projekt školska shema 2021./2022. temeljem javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoj upriličeno je danas u Kabinetu župana ličko-senjskog.. Govoreći o važnosti ovih ugovora župan ličko-senjski  Ernest Petry istaknuo je  činjenice po kojoj je na ovaj način obuhvaćeno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Ličko-senjske županije,

-Ugovori se odnose  na sufinaciranju vaših škola u smislu školske prehrane, u školama kojima je Županija osnivač. To je ujedno i promoviranje zdrave prehrane i stvaranja kvalitetnih prehrambenih navika djece. Uz to će djeci biti pristupačni posebni obroci koji se odnose na voće, povrće i mlječne proizvode. Naša suradnja sa svim školama se nastavlja, uz snažan suport Vlade RH.  Ove godine smo za tu svrhu aplicirali dodatnih 152 tisuće kuna. Tekuća godina je u tom smislu bila financisjki pokrivena i još ćemo više intenzivirati naš ukupni rad i suradnju. Kao npr. prilagodba srednjih škola potrebama na tržištu rada gdje ćemo osnivati neke nove odjele za školovanje deficitarnih kadrova, istaknuo je župan Petry.

Nastavak ispod oglasa

U razgovoru s predstavnicima škola župan je definirao neke  projekte koji su u različitim fazama realizacije, a Ličko-senjsku županiju su već  pretvorili u veliko gradilište. Ti projekti odnose se na cestovnu i pomorsku infrastrukturu, intenzivniji razvoj poljoprivrede i turizma, osnivanje novih OPG-a, na  drvoprerađivačke djelatnosti i obnovljive izvore energije. 

– Ličko-senjska županija će kroz nova školska usmjerenja načiniti sa srednjim školama znatan pomak u smislu edukacije i  oslanjanja na vlastite kadrove koji će ostati živjeti na ovim prostorima, naglasio je župan Ernest Petry.

L.O.