Župan Petry potpisao Ugovore za financiranje žurnih službi

U Kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja  održano je potpisivanje Ugovora o financiranju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS-Stanice Gospić u 2022. godini te Ugovora o financiranju programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije u 2022. godini i Ugovora o financiranju vatrogasnih intervencija u 2022. godini, čije financiranje je osigurano u Proračunu Ličko-senjske županije za 2022. godinu.

Kako je u uvodu rekao župan Petry „sredstva za financiranje HGSS-Stanice Gospić i Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije osiguravaju se temeljem Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Zakona o vatrogastvu, Zakona o zaštiti od požara i Zakona o sustavu civilne zaštite.

Nastavak ispod oglasa

-S nama su pročelnik HGSS Stanice Gospić Josip Brozičević, predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković, kao i Zvone Lončarić, novi  Vatrogasni zapovjednik VZ Ličko-senjske županije. Za narednu godinu osigurali smo rekordnih  760 280 kuna za ove namjene. Za redovne aktivnosti smo ove godine povećali sredstva za 80 tisuća kuna, za Županijski operativni centar je osigurano 134 tisuće kuna.  U 2022. godini iz Županijskog proračuna osigurano je  financiranje HGSS Stanice Gospić u iznosu od 110.000 kuna, za financiranje  programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice 614.280 kuna, dok je za vatrogasne intervencije osigurano 36.000 kuna, naveo je župan Petry.

U ime vatrogasaca na prijemu i odobrenim sredstvima zahvalio se predsjednik Milan Jurković, a zahvalio se pri tome i na razumijevanju i pomoći koja nikada nije izostala. Na ovaj način župan Petry ističe  svima  podršku i zahvalnost u provođenju njihovih redovnih aktivnosti, kao operativnih snaga Županije u sustavu civilne zaštite.

Joso Brozičević iz HGSS-a Stanice Gospić istaknuo je da u Ličko-senjskoj županiji sve službe za žurna djelovanja imaju pouzdanog partnera. Brozičević je istaknuo mnoge ugroze uzrokovanih klimatskim promjenama koje je Ličko-senjska županija na vrijeme prepoznala i znatno povećala ulaganja u ukupni sustav Civilne zaštite.

L.O.