Župan Petry primio novinare

 Povodom nadolazećih blagdana  župan ličko-senjski Ernest Petry primio je danas novinare. Zahvalio se svim medijskim djelatnicima na objektivnosti.

Naša je dosadašnja komunikacija bila vrlo otvorena, što očekujem i naredne godine. Zato ću ponoviti da su vrata Ličko-senjske županije prema medijima, kao i prema svim građanima potpuno otvorena jer se u našim aktivnostima nema što skrivati.

Nastavak ispod oglasa

Trenutno realiziramo mnoštvo projekata koji će se u skoro vrijeme  disperzirano provoditi u svim našim Općinama i Gradovima. Ponovit ću da sve te projekte realiziramo uz odličnu suradnju Vlade RH i resornih Ministarstava, ali isto tako moram zahvaliti svim zaposlenicima Ličko-senjske županije. Uvijek ponavljam da bez razvijenog gospodarstva nema napretka, nema općeg boljitka. Kroz nacionalni Program oporavka i uz pomoć sredstava EU fondova nastojat ćemo učiniti što više. Jučer sam se susreo s premijerom Plenkovićem i ostalim kolegama županima. Naravno da svako ima svoje probleme, projekte i planove, ali sam i jučer lobirao kako bi se važni projekti ovdje realizirali u narednom razdoblju.

Želim da u afirmativnom smislu „svi pušemo u istome smjeru“. Zato ću citirati gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića koji je jučer istaknuo  kako nam je važno i presudno zajedništvo. Ove riječi imaju dodatno značenje jer prema prvim procjenama Ličko-senjska županija danas broji ispod 45 tisuća stanovnika, što je od 15-20 posto manje  stanovnika od zadnjeg popisa. To su porazne činjenice jer smo po demografiji najlošiji u Hrvatskoj. Uz sve pozitivne mjere, pokretanje gospodarstva jedini je učinkoviti način  da zadržimo stanovnike i omogućimo povratak onih koji su egzistenciju potražili izvan Domovine. 

Ovome problemu treba dodati podatak da je skoro 1/3 stanovništva naše županije u dobi iznad 60 godina. U 2022. godini očekujemo nove, dodatne mjere Vlade RH kako bi se ovaj negativni trend zaustavio. Za mlade povratnike se spremaju nove poticajne mjere, a sve s ciljem povratka i pokretanja poslova i osnutka vlastitih obitelji.  Sada mogu najaviti i nove mjere kroz koje će se voditi dodatna briga o područjima brdsko-planinskih područja gdje pripada i Ličko-senjska županija, rekao je okupljenim novinarima župan Ernest Petry. 

L.O.