Župan Petry primio organizatore 1. Susreta oldtajmera Otočac 2021.

Valentno Valjak iz Zagreba svakako je najveći hrvatski promicatelj oldtimer-kulture. Voditelj je glasovitog Muzeja automobila „Ferdinand Budicki“ koji je može pohvaliti mnogim raritetnim izlošcima. Ovih je dana u njegovoj organizaciji kroz Liku prošla karavana legendarnih terenaca Land Rover. Bila je to još jedna velika reklama posebnosti Like i Velebita, svojevrsni turistički zalog za novi promociju ovog dijela Hrvatske.
Valentino je ovoga ljeta uz pomoć nekolicine zaljubljenika u oldtajmer kulturu priredio u Otočcu 1. Susret oldtajmera o kojem su s vrhunskim epitetima pisali mnogi mediji. Odlično započeta manifestacija trebala bi se nastaviti i naredne godine.

U tu je svrhu danas župan ličko-senjski Ernest Petry primio Valentina Valjaka i Otočanina Berislava Kostelca, također pasioniranog zaljubljenika u oldtajmera. Razgovaralo se o narednom susretu oldtajmera koji je župan Petry podržao i obećao pomoć u svojim okvirima.

Nastavak ispod oglasa

Prvi susret Oldtajmera u Otočcu okupio je brojna vozila iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Austrije i Njemačke i na taj način pokazao kako niti epidemija COVID-19 ne može spriječiti održavanje jedne sjajne kulturno-turističke manifestacije.

M. S.