Iz Mađarske se nedavno vratio mladi Rino Mašić (17), juniorski je prvak Europe u obaranju ruku. Doma u Gospić  se vratio okićen zlatom u nekoliko kategorija ovog  sporta. Europskog prvaka su danas primili župan Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić

-Iako ova sportska disciplina još nije toliko popularna mladi ljudi poput Rina ulijevaju nam samopouzdanje i odlučnost da u našoj sredini imamo sugrađane koji su izuzetno uspješni i ustrajni. Ovaj sport su u Gospiću i našoj županiji pokrenuli Rinov otac i stric koji su također imali zapažene rezultate. Drago mi je što je Rino ovih godina posvuda u  Mađarskoj i ranije u Rusiji ponosno prenosio ime Hrvatske i Ličko-senjske  županiji i pri tome postizao iznimne rezultate, istaknuo  je župan Ernest Petry.

Rino se zahvalio na prijemu i ukratko definirao osnovne značajke ovoga sporta.

-Ovo je svakako poseban sport u kojemu se traži individualna snaga jer nema oslanjanja na tim. Znam da ako sam siguran u sebe niti rezultat neće izostati. Uskoro me očekuje odlazak na Svjetsko prvenstvo u Bukurešt gdje opet očekujem odlične rezultate svojega rada i treninga. Nastupit ću u kategoriji 85+, a pokušati se nadmetati i u seniorskoj kategoriji do 100 kg, skromno govori Rino Mašić.

Župan Petry je na kraju prijema istaknuo nadu da će ovaj mladi Gospićanin i dalje uspješno promovirati svoj grad i kraj iz kojega dolazi.

-I dalje ćemo poticati i pomagati tvoj rad, kao i rad brojnih uspješnih sportaša i klubova. Na ovaj način reklamiraš i našu regiju u Europi i svijetu, rekao je župan Petry i Rinu poklonio bon od 2 000 kuna kako bi pokrio barem dio troškova zadnjem putovanja u Madžarsku.

L.O.