Župan Petry u OB bolnici Gospić:“I dalje vam ostajem jak suport u radu“!

U nazočnosti župana ličko-senjskog Ernesta Petryja, gradonačelnika Karla Starčevića, voditelja većine bolničkih odjela i Domova zdravlja, danas je ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić predstavila novi medicinsku oprema i definirala njegovu važnost u smislu kvalitetnije medicinske zaštite svojih pacijenata.

-Ovim najsuvremenijim alatom liječnicima će biti dostupna bilo koja radiološka pretraga (MR, CT, RTG) u bilo kojem trenutku s bilo koje lokacije u Općoj bolnici Gospić. Osim PACS sustava iz sredstava za decentralizirane funkcije Ličko-senjske županije, Opće bolnice Gospić kupila je i novi digitalni RTG uređaj kao i CD robot. Samo u ovaj sustav Ličko-senjska županija uložila je oko 250 tisuća kuna i tijekom ove godine preko milijun kuna u modernizaciju Odjela radiologije gdje primamo pacijente iz cijele Hrvatske. Najviše s područja naše županije, Primorsko-goranske i Zadarske županije. Uvijek smo nastojali da naš pacijent dobije najbolju moguću uslugu, a uvođenjem današnjeg sustava dobit ćemo cjelovito pohranjivanje i dostupnost radioloških slika svih naših pacijenata. Tako naši pacijenti od sada na preglede neće morati sa sobom imati te slike jer će one biti dostupne na svim našim odjelima. Na ovaj način je u opremu našeg radiološkog odjela tijekom 2021. godine Ličko-senjska županija uložila milijun kuna, rekla je ravnateljica Sandra Čubelić.

Nastavak ispod oglasa

Župan ličko-senjski Ernest Petry naglasio je svoja nastojanja da Ličko-senjska županija i on osobno i dalje budu podrška Općoj bolnici Gospić, ali i svim medicinskim ustanovama na ovome području.

-Danas mogu najaviti nove investicije u zdravstvo i nastavak naše odlične suradnje. Svakako da je modernizacija medicinske opreme iznimno važna u vašem radu, a sve s ciljem kvalitetnijih medicinskih usluga vašim pacijentima. Na ovaj način se pospješuje i suradnja s resornim Ministarstvom i ministrom Berošom. S vašom ravnateljicom uskoro imam niz razgovora, a sve to s ciljem nastavka naše odlične suradnje, za mnoge projekte koji će se realizirati u sljedećim godinama. U meni i Županiji definitivno ćete uvijek imati siguran suport, ali i u Vladi RH. Uskoro ćemo realizirati određene projekte kroz potporu Središnjeg ureda za financiranje i na taj način realizirati neke nove projekte koji će se reflektirati na kvalitetu zdravstvene usluge na ovim prostorima.

Uz ovu opremu, ovih dana smo osigurali i dva nova sanitetska vozila, od kojih jedno za Dom zdravlja Korenica, a drugo ovih dana stiže za Dom zdravlja u Gospiću. Mogu najaviti i asfaltiranje prometnice kod Doma zdravlja u Brinju u vrijednosti od 800 tisuća kuna. Ostajem vam podrška u radu na svim razinama, rekao je župan Ernest Petry.

Demonstraciju rada nove dijagnostičke opreme i njezinu važnost u kvaliteti rada Opće bolnice Gospić definirala je dr. Darija Jakovac Ratković.

L. O.