Župan Petry: “Uskoro kreće plinofikacija Gospića i Otočca”

0

U kabinetu župana Ličko-senjske županije održan je službeni posjet predstavnika austrijskog koncesionara EVN AG-a odnosno članova Uprave EVN Croatia Plin d.o.o. Zagreb, a sve na temu provedbe projekta plinofikacije dijela Ličko-senjske županije odnosno gradova Gospića i Otočca.

Radnom sastanku nazočili su ličko-senjski župan Ernest Petry, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ana Rukavina-Stilinović, dok su u ime koncesionara tvrtke EVN Croatia Plin d.o.o. sastanku nazočili direktori Peter Zaruba i Vlado Mandić te prokurist Nediljko Bešlić.

Razgovaralo se o napretku ugovorenog projekta plinofikacije, a zaključeno je da projekt vrlo dobro napreduje.

Najavljeno je da će početkom 2022. god. biti izvršena prva priključenja korisnika u sustav plinofikacije na području grada Gospića, kao i da će se odmah nastaviti radovi na plinofikaciji preostalih dijelova grada Gospića, dok će radovi na plinofikaciji područja Grada Otočca započeti tijekom 2023. godine.

EVN-a je međunarodno državno austrijsko poduzeće za energetiku i zaštitu okoliša, sa sjedištem u Donjoj Austriji, koje opskrbljuje svoje matično tržište električnom energijom, zemnim plinom, toplinom, pitkom vodom i pročišćavanjem otpadnih voda, spaljivanju otpada i srodnim uslugama, te trgovina električnom energijom i plinom na veleprodajnim tržištima, dok međunarodno poslovanje EVN-a uključuje trgovinu električnom energijom i zemnim plinom u Njemačkoj, električnom energijom u Bugarskoj i Makedoniji te zemnim plinom u Hrvatskoj.

EVN Croatia Plin je tvrtka kćer austrijske korporacije EVN AG koja posluje u 21 europskoj državi i opskrbljuje preko 14 milijuna korisnika kroz različite projekte u središnjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.

Tvrtka EVN Croatia je u različitim fazama izgradnje plinskih distribucijskih mreža na području Republike Hrvatske od kojih će plinofikaciju izvršiti u Zadarskoj županiji (Zadar, Biograd i dijelovi Benkovca), Šibensko-kninskoj županiji (Šibenik, Drniš, Knin, Vodice, Bilice, Tribunj, Pirovac, Tisno i Murter-Kornati), Splitsko-dalmatinskoj županiji (Split, Solin, Kaštela, Trogir i dijelovi Dugopolja, Klisa i Segeta) i Ličko-senjskoj županiji (Gospić i Otočac).

L.O.