Župan ličko-senjski Milan Kolić je sa načelnikom Općine Brinje Zlatkom Fumićem danas potpisao Ugovor o darovanju nekretnine. Riječ je po prostoriji površine 285,3 m2 smještenoj u zgradi Općine na Trgu admirala Janka Vuković Podkapelskog koja darovnicom Ličko-senjske županije od danas trajno postaje vlasništvo Općine Brinje. Vrijednost nekretnine procijenjena je na 891.370 kuna, a služit će za radni prostor Općine. Istodobno se Općina Brinje ovim Ugovorom obvezala da će za potrebe Doma zdravlja Otočac ustupiti dio prizemlja zgrade za potrebe ljekarne u Brinju. Ovo je realizirano ranije pa su župan Kolić i načelnik Fumić sa suradnicima obišli novo-otvorenu ljekarnu površine 59,40 m2.

Govoreći o suradnju i susretljivost na koju u svojem radu Općina Brinje nailazi u Ličko-senjskoj županiji, načelnik Fumić je zamolio medije da taj detalj svakako istaknu.

-Naša suradnja može poslužiti kao uzor drugima. Još nam se nije dogodilo da smo od Ličko-senjske županije i njihovih djelatnika naišli na neku konfliktnu situaciju, na neko odbijanje. Potpuno je nevažno kojoj smo političkoj opciji skloni. Važan je profesionalan i korektan prostup, a svi zaposlenici Županije na čelu sa županom g. Kolićem uvijek su nam na dispoziciji. Taj odnos zaista može poslužiti kao ogledni primjer, istaknuo je načelnik Općine Brinjen Zlatko Fumić.

M. S.