Županija izdvaja više sredstava za sport i Crveni križ

U kabinetu župana ličko-senjskog Darka Milinovića održano je danas potpisivanja Ugovora o financiranju programa  javnih potreba u sportu  iz Proračuna Ličko – senjske županije za 2020. godinu sa Zajednicom sportova Ličko-senjske županije i Ugovora o financiranju programskih aktivnosti Društva crvenog križa Ličko-senjske županije za 2020. godinu.

Govoreći o važnosti razvoja sporta župan se posebno zahvalio predsjedniku Zajednice Milanu Radoševiću.

Nastavak ispod oglasa

-Ove godine smo za Zajednicu sportova kroz posebne programe izdvojili 20 posto sredstava više nego li lani, što iznosi 100 tisuća kuna kroz posebni program. Tako za sport godišnje izdvajamo 500 tisuća kuna. Nadam se da ćemo uskoro u  rebalansu proračuna imati financijskog prostora za određene stavke u sportu. Prije dvije i pol godine sam vas zamolio za strpljenje oko konsolidacije proračuna i tada sam obećao da ćemo vam to vratiti kada dođe vrijeme za to. Sada to i činimo. Uskoro ćemo imati detalje stavki utroška proračuna za prošlu godinu pa ćemo tada vidjeti imamo li prostora za povećanje izdvajanja za sport.

Što se tiče izdvajanja za Županijsko društvo Crvenog križa lani smo izdvojili 150 tisuća kuna, odnosno zakonsku obvezu od 0,7 posto našeg proračuna. Mi tu stavku „probijamo“ jer ove godine ćemo izdvojiti 25 posto više nego li lani, odnosno 200 tisuća kuna. I Crvenom križu se zahvaljujem na strpljenju jer je  rad Crvenog križa iznimno važan  za pomoć potrebitima u našoj Županiji, zaključio je župan Darko Milinovića.

U ime Županijskog Crvenog križa županu se na sredstvima i dosadašnjoj odličnoj suradnji zahvalio dugogodišnji aktivist Crvenog križa Vlado Brkljačić, dok je riječi zahvale  u ime Zajednice sportova rekao predsjednik Milan Radošević.

M.S.