Županijska skupština LSŽ podržala inicijativu ‘U ime obitelji’

3
Zaokruži "ZA"
Zaokruži "ZA"
Zaokruži “ZA”

GOSPIĆ – Na današnjoj Županijskoj skupštini Ličko-senjske županije donesena je odluka kojom ŽS u potpunosti podržava inicijativu udruge ,,U ime obitelji” da u Ustav Republike Hrvatske uđe definicija braka kao zajednice žene i muškarca.

U priopćenju upućenom medijima navodi se kako je hrvatsko društvo zasnovano na tradicionalnim vrijednostima i kršćanskim načelima prema kojima je brak zajednica žene i muškarca. Županijska skupština pozvala je sve građane Ličko-senjske županije da izađu na referendum 1. prosinca i zaokruže “ZA”.

Oglas

Nadalje u priopćenju se navodi kako bi se na taj način neposrednim građanskim ustavotvornim referendumom koji podupire 750.000 građana  još jednom dokazalo kako je obitelj stožerna snaga svakog uspjeha.

 – Želimo naglasiti da glasovanjem “ZA” ne želimo uskratiti pravo bilo kome na njegovu seksualnu orijentaciju, ali želimo da se Ustavom definira da je brak zajednica žene i muškarca. Smatramo da je izrazito važno da građani Ličko-senjske županije izađu na referendum i podrže inicijativu udruge ‘U ime obitelji’.Na taj način Hrvatska barem što se tiče definicije braka ne može biti talac bilo koje političke opcije koja bi možda sutra htjela promijeniti definiciju braka. Izađimo na referendum i zaokružimo “ZA”, navodi se u priopćenji.

Kako doznaje portal Lika online oporba (SDP,HSLS,HNS) napustila je sjednicu Skupštine. Suprotno polui nformacijama pojedinih medija SDSS nije bio za prijedlog vladajućih, a inicijativu su podržali HDZ, HSS, HSP, HSP AS i HSU.

Potpora Građanskoj inicijativi “U ime obitelji”

 

L.O.