Kako bi pomogli ljudima Banovine koji su u trenu ostali bez ičega Gospićko-senjska biskupija od prvoga dana je upućivala i prikupljala pomoć. Župe Sv. Antuna Padovanskog – Krasno i Gospe Karmelske – Kuterevo u Gospićko-senjskoj biskupiji kojima upravlja župnik i čuvar svetišta Gospe krasnarske preč. Stjepan Zeba darovale su stambeni kontejner Ivanu i Ani Elčić u Gornjim Mokricama, župa Uznesenja BDM Gora.

Jučer je  preč. Stjepan Zeba, zajedno sa šest predstavnika župa Krasno i Kuterevo, posjetio u Gornjim Mokricama Ivana i Anu Elčić, majku i sina kojima je nedavni razorni potres teško oštetio kuću te više nije uporabljiva za stanovanje. Župnik i župljani predali su Ivanu i Ani stambeni kontejner, dar župljana župa Krasno i Kuterevo na trajno korištenje. Vrijednost stambenog kontejnera je 52 tisuće kuna čiji iznos su župljani zajedno sa župnikom prikupili u svega nekoliko dana i odlučili učiniti djelo ljubavi, darovati stambeni kontejner onima koji su najpotrebniji. Kontejner je opremljen kupaonicom, s dva kreveta, elementom viseće kuhinje, jednom električnom grijalicom, pećnicom na drva i elektro i vodovodnim instalacijama. Preč. Stjepan Zeba je tom prigodom rekao:

-Vjernici Krasna i Kutereva odazvali su se pozivu da skupimo novčani prilog kako bismo mogli jednoj potrebitoj obitelji pružiti pomoć u njihovoj potrebi. Nije lako ostati bez kuće, bez mogućnosti kvalitetnog stanovanja. Potres je uništio brojne kuće, ali je i potaknuo brojne ljude da se odazovu i pomognu onima koji su potrebiti, naglasio je preč. Zeba.

Majka i sin, Ana i Ivan, zahvalili su svojim dobročiniteljima na pruženoj pomoći. Radosni što su na dar dobili stambeni kontejner, zahvalni su i svojim susjedima kod kojih su privremeno stanovali nakon što im je potres uništio njihovu obiteljsku kuću. Na ovaj način stvoreno je jedno novo prijateljstvo, Ivana i Ane i dobrih ljudi koji su im pružili ruku pomoćnicu u njihovoj nevolji.

Ž. K.