U Žutoj Lokvi je obilježena 28. obljetnica pogibije četvorice hrvatskih policajaca. Cvijećem i paljenjem svijeća počast poginulim redarstvenicima odali su ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, ličko-senjski župan dr. Darko Milinović, delegacija Ministarstva hrvatskih branitelja predvođena Markom Ratkovućem, predstavnici Općine Brinje, susjednih gradova i općina te braniteljskih udruga.

Još su 1991. i 1992. godine Državnom odvjetništvu podnešene prijave za pogibiju četvorice hrvatskih redarstvenika – Zdravka Vukovića, Vinka Krznarića, Drage Toljana i Milana Vranića, ali do danas nitko nije odgovarao.

U ophodnji s poginulima bio je i Darko Murat, koji se uspio spasiti i danas svjedoči o tom događaju te je zajedno s obiteljima svojih poginulih suboraca položio vijenac i zapalio svijeće nedaleko od mjesta pogibije, na kojem danas njima u čast stoji kapelica.

Murat je opisao kako su oni na današnji dan 1991. godine regulirali promet na staroj cesti, tada polukružnom djelu raskrižja te su sjeli u auto. Nisu ni krenuli kada je na njih počela rafalna paljba. Pamti, kaže, već 28 godina krv, lomljavu, guranje po autu, ‘stojadinu’ na kojem je tada još pisalo ‘Milicija’  te je ogorčen što se još uvijek dolazi tamo, a da nitko nije odgovarao, “tim prije što se navodno i zna tko je to učinio“.

Svetu misu na mjestu stradavanja redarstvenika predvodio je kapelan Ivan Blaževac.

L.O.