Astronomsko društvo Korenica ovih je dana okončalo građevinske radove na zvjezdarnici. Predsjednik društva Nikola Mazarekić zadovoljan je dinamikom radova.
-Čim je zvjezdarnica dobila konačni oblik započeli su dolasci turista, ljubitelja astronomije. Svi pitaju kada bi mogli pogledati noćno nebo i zvjezdani svod. Nažalost, nedostaje nam samo teleskop. Njegova vrijednost nije mala i iznosit će oko 200 tisuća eura. Ovdje najviše računamo na pomoć Općine Plitvička jezera koja nam je i do sada najviše pomagala u ovome projektu. Nadamo se da će teleskop biti ugrađen do konca 2017. godine. Mnogi su volonteri priskočili u pomoć kod građevinskih radova na zvjezdarnici pa nas je sve stajalo znatno manje novca. Sada kada je objekt sasvim završen moramo biti zadovoljni njegovim izgledom, gabaritima, a uskoro i sa sadržajima, ističe Nikola Mazarekić.
Astronomsko društvo Korenica aktivno je već dulji niz godina, a sve većem broju članova i zaljubljenika u astronomiju mogu zahvaliti čestim radionicama koje su redovno organizirali s ciljem edukacije mlađe populacije. Nedvojbeno će ovaj novi i atraktivni sadržaj uskoro puno značiti turistima jer će zvjezdarnica svakako biti još jedan vrlo atraktivni sadržaj inače bogate turističke ponude ove destinacije.

H. J.