Milinović

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović na portal Lika online uputio je odgovor na jučer objavljeni članak (https://www.lika-online.com/na-pomolu-veliki-skandal-oko-kupnje-autmobila-ravnatelj-sam-sebi-omogucio-kupnju-do-jucer-sluzbenog-automobila/).

Cijenjeni,

najprije Vas moram obavijestiti da sa tim postupkom nisam bio upoznat, već sam za to doznao sasvim slučajno. Zapravo, u jednom me trenutku tih dana nazvao novinar Jutarnjeg lista Mario Pušić i upitao me jesam li ja kupovao od jedne zdravstvene ustanove automobil?
Kako mi je rekao, dobio je anonimku da je doktor kupio od jedne zdravstvene ustanove automobil za nevjerojatno nisku cijenu. Kako sam očito ja najpoznatiji doktor, novinar je smatrao da se radi o meni pa je htio provjeriti činjenicu i doznao da ja nisam taj…

To me je zainteresiralo pa sam nazvao ravnatelje bolnica, Doma zdravlja te Zavoda za hitnu medicinsku pomoći sa upitom jesu li prodavali kakav automobil. Svi su zanijekali.

Nazvao sam i ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije sa istim upitom te je upoznao da se novinar Jutarnjeg lista raspituje oko toga smatrajući da sam ja otkupio taj automobil. Ravnateljica mi je odgovorila da je automobil bio na leasingu te da je vraćen i da je onda otkupljen…

Na moje pitanje kako je moguće da ga je spomenuta osoba otkupila, odgovorila mi je da je zatekla takav ugovor kada je preuzela ZZJZ.

Za više informacija obratite se Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

župan Darko Milinović