Na području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda su evidentirana  tri kaznena djela, 10 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.  Policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom uz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva. Sumnjiči se da je u subotu oko 5.40 sati u disco clubu u Senju, iz pištolja kojeg je legalno posjedovao, ispalio više hitaca u 38-godišnjaka iz Senja od čega je isti na mjestu događaja preminuo. Nakon čega je ispred disco cluba ispalio više hitaca u 26-godišnjaka iz Senja, a potom i u 27-godišnjaka, također iz Senja, koji su teško ozlijeđeni, te su zadržani na liječenju u KBC Rijeka. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu. O ovom tragičnom događaju smo već izvještavali.

-Tešku krađu počinio je 35-godišnjak iz Ogulina zbog osnova sumnje da je u petak, 15. rujna oko 23.30 sati u Rastovači, Općina Plitvička Jezera, provalio u trgovinu iz koje nije ništa otuđio. On je uhićen, predan

pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu. Ostaje nam nepoznanica kako je počinio tešku krađu kada ništa nije ukrao?!?

Noću 15./16. rujna 2017. godine u Čovićima, Grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio cigarete.

Dogodile su  se dvije prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Senja. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 103 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji za volanom bio je 30-godišnji Otočanin sa 2.05 g/kg alkohola u krvi.

PULS/L. O.

DETALJI UBOJSTVA U SENJU: Ubojica je u žrtvu ispalio nekoliko hitaca – dva ranjena mladića i dalje kritično